Onverwachte verrassing in het Boeremapark

In het hertenkamp van het Boeremapark is tot ieders verrassing een hertje geboren. Dat kwam geheel onverwacht, want de bok die in december overleed zou onvruchtbaar zijn.

Afgelopen vrijdag 14 juni werden bezoekers van het Boeremapark aangenaam verrast. Er lag plots een jong damhert in het hertenkamp. De geboorte van deze nieuwe telg in de roedel kwam geheel onverwacht. Vorig jaar mei werd de hertenbok in het hertenkamp omgeruild door een andere bok om inteelt te voorkomen. De nieuwe bok zou bovendien steriel zijn, zodat de roedel niet groter zou worden. Deze hertenbok overleed helaas in december als gevolg van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Sindsdien bestaat de roedel uit zeven hindes.

140620131996

De bok bleek echter tot meer in staat dan gedacht en heeft een mooie erfenis aan het Boeremapark nagelaten. Voor bezoekers van het park is het vaak even goed kijken. Het jong ligt namelijk net als in de natuur goed verscholen terwijl moeder elders staat te grazen.

Het hertje is trouwens niet de enige nieuwkomer in het park. Ook in de grote vijver wemelt het van nieuw leven. Er zijn jonge eendjes en meerkoetjes te zien. Verder lopen er twee stelletjes Canadese ganzen met jongen die met de dag groeien. Sinds kort hebben ook de Nijlganzen gezinsuitbreiding gehad met maar liefst zeven kuikens.

Het is nu dus zeer de moeite waard om binnenkort eens een bezoekje aan het park te brengen, zeker nu ook de Rhododendrons nog in bloei staan.

Dit bericht werd geplaatst in Animalcrackers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.