Super zaterdag NL Doet 2014

Het weer was boven verwachting tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet op 22 maart. Het werd een super zaterdag en de 24 enthousiaste vrijwilligers in het Boeremapark hebben weer bergen werk verzet.

Waar het koninklijk paar vrijdag in de stromende regen aan de slag gingen, konden de vrijwilligers in het Boeremapark genieten van een lentezonnetje met een fris windje en af en toe een spettertje. De dag begon met de verdeling van de klussen onder het genot van een kop koffie en zelfgemaakte bloedsinaasappelcake van Pieter Dijkema Culinaire Zaken.

NL Doet 2014 fotocollage

Daarna was het handen uit de mouwen en aan de slag.  In het hertenkamp werden de stallen uitgemest en voorzien van vers stro. Ook werden takken uit het hertenkamp gehaald. Verder werd onder het deskundig oog van Henk op diverse plekken opschot en braam verwijderd en gesnoeid. Uit de vijver werd een grote hoeveelheid takken en vuil gevist, waaronder een pak doorweekte kranten. De ploeg die het zwerfvuil verzamelde heeft 8 vuilniszakken rommel (bierflessen, blik, plastic, kranten, enz, enz.), een oude stoel, planken en puin uit het park gehaald.

 

(Meer foto’s staan op onze Facebookpagina)

Rond twaalven werden we opnieuw culinair verrast door Pieter met een pan heerlijke minestronesoep, focaccia en huisgemaakte worst. Dat ging er in als koek en de pan kon leeg mee terug.

Rond de klok van twee uur werd de actie beëindigd en keerden de vrijwilligers moe maar voldaan huiswaarts. Er is weer een enorme berg werk verzet en we kunnen dan ook terugkijken op een zeer geslaagde NL Doet 2014. Vrijwilligers bedankt voor jullie inzet, Culinaire Zaken bedankt voor de geweldige catering en gemeente bedankt voor het beschikbaar stellen van materiaal en gereedschap!!!

Stichting Burgemeester Boeremapark

Dit bericht werd geplaatst in Werkdagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.