Ganzenpaar Ereprijsweg weer in het park

Het ganzenpaar (A08 en AYG) is er ook dit jaar weer in geslaagd met kuikens te verkassen van de vijver aan de Ereprijsweg naar het Boeremapark. Al een aantal jaren maakt dit paar met hun kuikens de gevaarlijke tocht van Oosterhaar over spoor en drukke wegen naar het Boeremapark.

IMG_20150531_111031 ganzenpaar van Ereprijsweg gearriveerd in Boeremapark

Het paartje nestelt elk jaar bij de vijver aan de Ereprijsweg in Oosterhaar. Zodra de kuikens wat groter zijn pakt het gezinnetje haar biezen en vertrekt om onduidelijke redenen naar het Boeremapark.

Dit jaar kreeg het paartje drie kuikens in Oosterhaar.  Op 26 mei deed de familie nog  een verkennend uitstapje. Ze liepen met moeite door de struiken van het plantsoen bij de kerk, stonden voor het hek te turen en staken enkele keren de Sterremuurweg over. Uiteindelijk werden ze toch weer verdreven door het autoverkeer. Op 28 mei verdween ’s avonds één van de kuiken. Ganzenspotters hebben nog gezocht, maar niets gevonden. Van de overgebleven twee kuikens loopt er eentje duidelijk wat achter in de groei.

Vrijdag 29 mei werd de familie nog gezien in Oosterhaar, maar zaterdagochtend 30 mei lopen ze gezond en wel doodgemoederd te grazen in het Boeremapark. De jaarlijkse tocht is weer zonder kleerscheuren volbracht.

Op het eilandje in de vijver van het Boeremapark zit nog een Canadese gans (GAL) op 4 eieren te broeden. Het mannetje (AYN) houdt de wacht. Deze eieren zullen zeer binnenkort uitkomen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.