Energy in the Park

Zaterdag 11 juni barstte het Boeremapark van de energie. Naar aanleiding van de positieve reacties op de reeks bewegingsactiviteiten in april verzorgde Tineke Berends van Sportcentrum Energy uit Haren een zeer aantrekkelijk programma met sportieve activiteiten. Jong en oud deed mee en genoot van het sporten in de prachtige omgeving van het park.

Energy in the Park collage

Klik op de afbeelding voor het fotoalbum

Om 10:00 uur begon de reeks met Jumping onder energieke leiding van Floor Buikema. Met deze trampoline workout werden flink wat calorieën verbrand. Wel drie keer zoveel als met hardlopen, maar met minder belasting voor de gewrichten. Op de beat van een lekker stuk muziek gingen de enthousiaste deelnemers er flink tegen aan op de trampo. Na bijna een uur zinderende actie stapten de deelnemers, waarvan er 2 zelfs uit Maastricht waren gekomen, moe maar met een blij gevoel af.

Na de opzwepende housebeats was het om 11:00 uur tijd voor bewegen op Latijns Amerikaanse en Afrikaanse klanken in de Zumba-les van Nelleke Honning. Voor de meeste deelnemers was dit een primeur en hoewel sommigen af en toe wat moeite hadden de ritmische en vloeiende bewegingen van Nelleke te volgen, genoot iedereen van de les. Vele danspassen passeerden zo de revu, waarbij ook de bekende Macarena voorbij kwam.

Vervolgens gaf Machiel Welbergen een lekkere Functional Training. Met deze full body workout werden alle spiergroepen grondig en vakkundig onder handen genomen. Hierbij deed de oudste deelneemster van 70 jaar zeker niet onder voor de ‘jonkies’. Aan het eind van de les werden de brandende spieren, zoals het hoort, netjes afgekoeld met een lekkere cooling down.

Tot slot kwam de groep in rustiger vaarwater met een boeiende Yoga-les van Birthe Bellgravendeel. Met het geluid van de fontein op de achtergrond was dit een hele bijzondere ervaring. Birthe voerde de deelnemers met spannende en ontspannende oefeningen mee in de wereld van de Yoga. De les werd ontspannen liggend en genietend van de rust in het park afgesloten.

Er waren deze dag louter enthousiaste reacties, zowel van de deelnemers als de toeschouwers. Iedereen keek terug op een geslaagd event en was het het over eens dat dit zeker voor herhaling vatbaar was.

We bedanken Tineke, Floor, Nelleke, Machiel en Birthe van Sportcentrum Energy voor dit enerverende event!

Energy in the Park The Movie II

Klik op de afbeelding voor een filmverslag

Energy in the Park The Movie I

Klik op de afbeelding voor een korte filmimpressie

Dit bericht werd geplaatst in Jubileumjaar en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.