Expositie “Boeremapark uit de Kunst!” geopend

Na een voordracht van parkdichter Saskia de Boer en een presentatie over het Boeremapark van Henk Werners, opende de kersverse wethouder cultuur Mathilde Stiekema de expositie “Boeremapark Haren, uit de Kunst!” in ’t Clockhuys CKC.  De expositie is tot 31 augustus dagelijks te bewonderen.DSC_0868_02-COLLAGE (1)

Het Boeremapark heeft in haar 80 jaar bestaan veel mensen geïnspireerd om het in beeld vast te leggen. Zo zijn er in de loop der jaren veel foto’s gemaakt, al dan niet met dierbaren. Ook veel trouwfoto’s werden in het park gemaakt. Maar het park prikkelde ook de creativiteit van kunstenaars.

De afgelopen maanden zijn Clockhuys docenten Jan Eijkenaar en Fenneke Kiewiet druk met hun cursisten aan de slag geweest om werk te maken geïnspireerd op het mooie Boeremapark. Dat heeft geresulteerd in een fraaie collectie schilderkunst, tekeningen en keramiek. Deze collectie, aangevuld met het werk van twee andere schildergroepen uit Haren, is vanaf vandaag in het Clockhuys CKC te bewonderen. De expositie toont bovendien de collectie foto’s uit de oude doos, die het afgelopen jaar door de jubileumcommissie zijn verzameld. Het zijn foto’s van en met Harenaars uit een ver verleden, ansichtkaarten en trouwfoto’s in het park. Kortom een veelzijdige expositie die het park op verrassende wijze in beeld brengt.

Parkdichter Saskia de Boer uitte haar inspiratie door het park bij de opening via het gesproken woord met voordracht van twee prachtige gedichten: Parkfontein en Avond. Henk Werners van de jubileumcommissie nam de ruim vijftig aanwezigen aan de hand van oud kaartmateriaal en foto’s mee in de historie van het park. Wethouder Mathilde Stiekema sprak lovende woorden over dit burgerinitiatief alvorens met de onthulling van het fotoportret van oud burgemeester Derk Boerema en een toast de expositie te openen.

De expositie “Boeremapark Haren, uit de Kunst!” is tot 31 augustus te bewonderen in de Nieuwe hal van ’t Clockhuys-CKC. De toegang is gratis. De expositie is een door de Stichting Burgemeester Boeremapark georganiseerde activiteit in het kader van het 80 jarig bestaan van het park en kwam tot stand in nauwe samenwerking met ’t Clockhuys CKC en met steun van TIB Totaal Installateurs, de Gaslijn en café De Middelhorst.

Expositie “Boeremapark Haren, uit de kunst!”

’t Clockhuys-CKC van 6 juli tot 31 augustus

Toegang gratis

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.