Bambi zet de boel op stelten

Het Boeremapark was vanavond in rep en roer. De jongste telg van de hertenfamilie had op de één of andere manier kans gezien door de omheining van het hertenkamp te glippen.

Klik op de afbeelding voor het fotoalbum

Rond kwart over zeven maandagavond zagen parkbezoekers het hertje buiten de omheining van het hertenkamp lopen. Lange tijd hield de deugniet zich schuil in de bossages grenzend aan het kampje. Op dat moment waren er veel bezoekers in het park en met een gezamenlijke inspanning en veel geduld werd het beestje uiteindelijk voorzichtig naar de ingang van het hertenkamp gedreven. Eenmaal binnen de omheining rende de vluchteling snel naar z’n moeder. De ruimte in het hekwerk waardoor het hertje mogelijk kon ontsnappen is dezelfde avond nog provisorisch hersteld.

Ook de oudste van de drie nieuwkomers zag in de maand juli een paar keer kans door de omheining te glippen, maar keerde steeds zelf terug binnen de hekken. Wanneer dit gebeurt kan het beestje het beste met rust worden gelaten. Het zal hoogstwaarschijnlijk zelf terugkeren naar de moeder in het hertenkamp.

Dit bericht werd geplaatst in Animalcrackers, Fauna, Hertenkamp. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.