Natte NL Doet editie 2019

Niet eerder was het weer zo slecht tijdens de doe-dagen in het Boeremapark als tijdens NL Doet 2019. Het regende praktisch de hele ochtend gestaag door en daarbij stond een straffe wind. Dat ontmoedigde de circa 20 vrijwilligers, jong en oud, niet om zaterdag 16 maart weer flink de handen uit de mouwen te steken. Petje af voor deze die-hards!

Klik op de afbeelding voor het fotoalbum.

In de afgelopen 9 jaar dat de Stichting Burgemeester Boeremapark doe-activiteiten organiseert om het park in betere doen te krijgen, was het steevast goed weer. Zo niet met NL Doet 2019. Het regende vrijwel de hele ochtend met een stevig wind. Vlak voor de start werd nog gauw een partytent opgezet om enige beschutting tegen de elementen te bieden. De tent viel in de loop van de ochtend helaas ten prooi aan de harde wind.Toch werd even na tienen begonnen met de geplande klussen. Bijzondere klus was deze keer het plaatsen van ruim 20 naambordjes bij de mooie bomen in het park. Alle paaltjes werden geplaatst, maar tegen het einde van de ochtend werd besloten de bordjes op een later tijdstip onder betere omstandigheden te bevestigen. Verder werd het hertenkamp opgeruimd en de stallen uitgemest. Ook werd er weer het nodige zwerfvuil verzameld, bramen verwijderd en snoeiwerk verricht. Tot slot werd het tijdens NL Doet 2017  aangelegde perkje bij de entree van de Parkweg schoongemaakt. Kortom, ondanks de slechte weersomstandigheden werd er weer veel werk verzet door de vrijwilligers die tijdens deze editie van NL Doet dapper  de elementen trotseerden. Vanwege de slechte weersomstandigheden werd besloten de traditionele soep met brood bij de afsluiting van de dag dit keer te annuleren.

Wij bedanken de vrijwilligers van afgelopen zaterdag voor hun inzet en volharding, het Oranjefonds voor de sponsoring van de naambordjes, Astoria voor de catering en de gemeente voor haar medewerking.

Dit bericht werd geplaatst in Werkdagen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.