Tai Chi in het Boeremapark

Vanaf 15 juni worden in het Burgemeester Boeremapark wekelijks op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend Tai Chi lessen verzorgd door David M. Knibbe van Tai Chi Groningen. De lessen starten om 9:30 uur en duren ongeveer drie kwartier. Deelname is geheel gratis!

Vooral voor de wat oudere Harenaren is het voor de gezondheid belangrijk om in de zomerperiode een mogelijkheid te hebben om actief te zijn, bij voorkeur in de buitenlucht. Zo ontstond bij de Stichting Burgemeester Boeremapark het idee om een laagdrempelige buitenactiviteit te organiseren voor met name deze groep: Tai Chi. En waar zou dat beter kunnen dan in het mooie Boeremapark.

Foto: Stef Steneker

 

Wat is het? Tai Chi harmoniseert en vitaliseert lichaam en geest. Tai Chi zorgt voor meer bewustzijn van het lichaam. Er wordt geleerd het lichaam te bewegen zonder al te veel spierkracht te gebruiken. In de lessen doet u ontspanningsoefeningen, visualisaties en Qigong-oefeningen (speciaal voor de gezondheid). Er zijn oefeningen gericht op de organen, voor de rug, nek en schouders en oefeningen om meer ruimte in het lichaam te ervaren. Je wordt je meer bewust  van  je ademhaling, ontspanning en balans. De lessen zijn gebaseerd op de Tai Chi Tao, de Healing Tao, Tai Chi Chuan en Chi Neng Qigong. Tai Chi wordt vaak beoefend in parken in China en in landen daaromheen.  De beste manier om meer te weten te komen over Tai Chi is om een keer mee te doen.

David M. Knibbe heeft ook in eigen beheer een dvd uitgebracht, getiteld Smeltend ijs. Deze DVD bevat ook Qigong oefeningen. Deze kunt u via de docent bestellen.

Meedoen? Deze activiteit wordt met name georganiseerd voor de wat oudere Harenaren (55+), maar iedereen is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig en deelname is helemaal gratis. Zorg wel dat je op tijd aanwezig bent om de lessen vanaf het begin te volgen. Verder is er weinig nodig. Tai Chi beoefen je in ruime, prettig zittende kleding en met lichte sportschoenen aan je voeten. De bewegingen zijn langzaam en vloeiend. Tai Chi is daarom geschikt voor jong en oud. De lessen worden tijdens de zomerperiode gegeven op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend en starten om 9:30 uur bij de grote Boeremabank in het park.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Fondsenbeheer Welzijn Haren, de Stichting Dorpsfonds Haren en de gemeente Groningen.

Meer informatie:  lees het artikel ‘Doe als de Chinezen, kom in evenwicht met Tai Chi’ op PlusOnline.

Dit bericht werd geplaatst in Events en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.