Groot onderhoud Boeremapark

De gemeente gaat dit najaar aan de slag met groot onderhoud van het Boeremapark. In de afgelopen periode hebben de gemeente en de Stichting Burgemeester Boeremapark afstemming gehad over de zaken die moeten worden aangepakt. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in groot onderhoudsplan, dat fasegewijs zal worden uitgevoerd. Het afgelopen jaar werden al metingen en inventarisaties gedaan ter voorbereiding van de werkzaamheden.

Peiling visvlonders

Over de drie visvlonders in het park is recentelijk door de Stichting een peiling uitgevoerd. Daarbij werden 2 opties voorgelegd. Een ruime meerderheid (74%) koos voor optie B. Behoud en herstel van de visvlonder bij het hertenkamp, het laten vervallen van de andere 2 visvlonders en verbetering en verfraaiing van de brug. Slechts 7% koos voor behoud van alle visvlonders en 19% gaf geen voorkeur aan. Optie B zal nu worden uitgevoerd.

Andere zaken waarvoor aandacht werd gevraagd waren:

  • Een speeltuintje in het park (3 respondenten kwamen met deze suggestie, maar 5 mensen waren daar tegen);
  • Overlast van jeugd en scooters en fietsers;
  • De slechte staat van de verharding.

Wat gaat er allemaal gebeuren

In kort bestek zitten de volgende werkzaamheden in de planning. Dit najaar wordt begonnen met het uitbaggeren van de vijver, het draineren en ophogen van de dierenweide en het vervangen van de beschoeiing. Verder wordt de wildgroei van braam aangepakt, omdat deze vele struiken overwoekert. Ook zal op verschillende plekken worden gesnoeid en er worden bollen en knollen aangeplant. De brug wordt aangepakt en twee visvlonders worden verwijderd.

Voor volgend jaar staat op de planning: het aanbrengen van een hemelwateroverstort vanuit de Lokveenweg, de renovatie van de Boeremabank en herstel van de verharding. Ook worden er dan nieuwe planten geplant of herplant. Na de zomer volgt nadere berichtgeving over de werkzaamheden.

Dit bericht werd geplaatst in Van het bestuur en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.