Nieuwe bomen in het park

Het bomenbestand in het Boeremapark is verrijkt met twee Tupelobomen.
De afgelopen week zijn door de gemeente in samenwerking met de stichting  twee bijzondere bomen in het park geplant. Het zijn zogenaamde Tupelobomen. De Tupeloboom of Nyssa sylvatica is van Noord Amerikaanse origine, wordt ongeveer 12 tot 15 meter hoog en heeft ovale glanzende bladeren. Vooral in de herfst is de Tupeloboom een uitzonderlijke mooie verschijning. De bladeren kleuren dan donkerrood, oranje en soms geel. De bloei van de Tupeloboom is onopvallend met vrouwelijke en mannelijke bloemen in de maand juni. Na de bloei ontstaan oranjerode bessen. Kortom een prachtige aanwinst voor het Boeremapark, met dank aan de gemeente voor de goede samenwerking.

Tupelobomen 28 11 2014

Dit bericht werd geplaatst in Flora. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.