Samenwerkingsovereenkomst hertenkamp Boeremapark

Damherten 2013

Op woensdagmiddag 28 januari ondertekenen wethouder Mariska Sloot, Cor Harms van de stichting Burgemeester Boeremapark en Geert Naber van zorgboerderij Mikkelhorst een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de verzorging van de dieren in het hertenkamp. De ondertekening vindt om 16:00 uur plaats op locatie in het Boeremapark bij het hertenkamp. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar zorgboerderij Mikkelhorst.

28/1 12:00 uur: Ondertekening vindt plaats bij de Mikkelhorst (Klaverln 37).

De nieuwe samenwerkingsovereenkomst is een voortzetting van de samenwerking zoals die in 2012 in een tijdelijke overeenkomst was afgesproken. Na evaluatie van de samenwerking in het afgelopen twee en een half jaar, is besloten de samenwerking te bestendigen met een overeenkomst voor onbepaalde tijd. De doelstelling van de samenwerking is het behoud van het hertenkamp in het Burgemeester Boeremapark. Het Boeremapark is een gemeentelijk monument en het hertenkamp is een wezenlijk onderdeel van het park, waar veel mensen al 80 jaar lang dagelijks van genieten.

Het hertenkamp dreigde in 2012 door bezuinigingen te verdwijnen. Doordat de stichting en de Mikkelhorst de verzorging van de dieren, in samenwerking met de gemeente,
overnamen, kon het hertenkamp worden behouden voor het Boeremapark. Sindsdien worden de dieren op werkdagen door de Mikkelhorst en in de weekenden en op feestdagen door vrijwilligers van de stichting verzorgd. Voor de cliënten van de Mikkelhorst is dit een vorm van dagbesteding waarmee ze meer in de samenleving komen te staan.

Dit bericht werd geplaatst in Hertenkamp. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.