Verzorging dieren hertenkamp bestendigd

Met de ondertekening van een nieuwe overeenkomst tussen de gemeente Haren, de Stichting Burgemeester Boeremapark en zorgboerderij Mikkelhorst is de verzorging van de dieren in het hertenkamp, en daarmee het behoud van het hertenkamp in het Boeremapark, voor de toekomst verzekerd. 

Ondertekening overeenkomst hertenkamp 1 28 01 2015

Geert Nader (Mikkelhorst), wethouder Mariska Sloot en Cor Harms (St. Burg. Boeremapark) ondertekenen de nieuwe overeenkomst

De nieuwe overeenkomst, die op 28 januari 2015 werd getekend, is een bestendiging van de samenwerking die medio 2012 van start ging voor in eerste instantie een periode van twee en een half jaar. Na een positieve evaluatie eind 2014, is besloten de samenwerking voor onbepaalde tijd voort te zetten. De doelstelling van de samenwerking is het behoud van het hertenkamp in het Burgemeester Boeremapark. Het Boeremapark is een gemeentelijk monument en het hertenkamp is een wezenlijk onderdeel van het park, waar veel mensen al 80 jaar lang dagelijks van genieten.

Het hertenkamp dreigde in 2012 door bezuinigingen te verdwijnen. Doordat de stichting en zorgboerderij de Mikkelhorst de verzorging van de dieren, in samenwerking met de gemeente, overnamen, kon het hertenkamp worden behouden voor het Boeremapark. Sindsdien worden de dieren op werkdagen door de Mikkelhorst en in de weekenden en op feestdagen door vrijwilligers van de stichting verzorgd. Voor de cliënten van de Mikkelhorst is dit een vorm van dagbesteding waarmee ze meer in de samenleving komen te staan.

 

Dit bericht werd geplaatst in Hertenkamp. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.