Geslaagde NL Doet in het Boeremapark

De weersverwachting was niet best, maar in de loop van de ochtend brak zowaar de zon door tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet in het Boeremapark op zaterdag  21 maart. Er werd weer heel veel werk verzet door de 24 enthousiaste vrijwilligers.

Tijdens de derde editie van NL Doet in het Boeremapark werd professionele hulp geboden door Faay Boomverzorging uit Balloo. Dit bedrijf bood spontaan aan te komen helpen met klussen die voor vrijwilligers ‘te hoog’ zijn gegrepen, namelijk het verwijderen van half afgeknapte takken in een aantal  bomen in het park. De inwendige mens werd als vanouds weer uitstekend verzorgd door Culinaire Zaken. De actie werd ondersteund door het Oranjefonds (materialen) en de gemeente Haren (gereedschappen).

DSC_0456_02 DSC_0400_01

Oranje Fonds

Al om negen uur begon Jasper Faay met de beklimming van de eerste boom met stormschade. Met behulp van touwen werd de boom vakkundig beklommen en bevrijd van half afgewaaide takken van een stevig formaat.  Rond tienen was de eerste boom geknipt en geschoren en was het tijd voor de koffie met huisgemaakte cake, geserveerd door Manon Dijkema van Culinaire Zaken. De andere vrijwilligers waren inmiddels ook gearriveerd en werden tijdens  de koffie geïnformeerd over de klussen. Daarna werden de handen door jong en oud flink uit de mouwen gestoken. Er  waren deze keer veel nieuwe gezichten onder de vrijwilligers te zien.

In het hertenkamp werden de stallen in rap tempo uitgemest en voorzien van vers stro. Ook werden afval en takken uit het hertenkamp gehaald, de stoep geschrobd en hortensia’s gepoot bij de entree van het kampje.

DSC_0404_02 DSC_0446_02

Gewapend met emmers sop werden de afvalbakken en bankjes in het park gereinigd. De afvalbakken worden binnenkort voorzien van stickers met het verzoek hondenpoep op te ruimen.  Op diverse plekken werd weer braam verwijderd en gesnoeid. De hoeveelheid zwerfaval leek deze keer mee te vallen, maar er werden toch nog vier vuilniszakken rommel uit het park gevist. Daarbij kwamen de gekste dingen voor de dag, zoals een toilettas met de nodige inhoud. Tot slot werden op diverse plekken gaten in het grasveld en rijsporen gevuld en ingezaaid met gras.

Rond de klok van één uur waren alle klussen geklaard en werden de vrijwilligers door Manon voorzien van een kop heerlijke home made tomatensoep en ambachtelijk brood. Dat werd gretig afgenomen en menigeen meldde zich voor een tweede kop. Onder genot van de soep en het brood werd tevreden nagepraat over de geslaagde dag in het park en het vele werk dat was verzet.

DSC_0484_02 DSC_0491_02

Een luisterend oor ving de volgende commentaren op:

  • ……… prachtig zo’n park in de buurt, iets om te koesteren;
  • ….. in ieder geval vandaag weer 1 ding geleerd, dat de wortels van de frambozen nog taaier zijn dan die van bramen;
  • …. gezellig, gezond en je doet wat voor de gemeenschap;
  • ….. je ziet wel dat het enorm opknapt;
  • een voorbijganger: …………geweldig dat mensen dit doen!!

Wij bedanken Faay Boomverzorging, Culinaire Zaken, het Oranje Fonds, de gemeente Haren en alle vrijwilligers voor hun bijdrage en inzet!!

Bekijk de foto’s op Google+

Oranje Fonds

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized, Werkdagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.