Het park door de ogen van burgemeester Pieter van Veen

Als ik door het Boeremapark loop geeft het mij rust, ervaar ik de verschillende dieren die daar rondlopen, de natuur en ruik ik de beplanting.

Interview burgemeester Pieter van Veen 09 2015

Mijn gedachten gaan terug naar burgemeester Boerema. Hij heeft 80 jaar geleden het initiatief genomen om het park te realiseren. Het werk wat hierdoor ontstond kon ingevuld worden met werkzoekenden uit Haren. Deze werkverschaffing leverde onder ander de vijver op. Helaas heeft burgemeester Boerema de opening van dit mooie park niet meer mee mogen maken, want hij overleed een jaar voordat het park open ging. Het park is terecht genoemd naar deze burgemeester. 

De betrokkenheid van Stichting Burgemeester Boeremapark met actieve omwonenden en vrijwilligers, die veel onderhoud uitvoeren, is bewonderenswaardig te noemen. Die betrokkenheid blijkt ook als het hertenkamp uit het park dreigt te verdwijnen. Het samenwerkingsverband tussen de Ecologische Zorgboerderij de Mikkelhorst en de vrijwilligers van het Boeremapark zorgt er voor dat de dieren kunnen blijven. Het is een park geworden voor alle Harenaren. Ik hoop dat de samenleving van Haren nog lang gebruik kan maken van dit unieke park.  

Pieter van Veen

Burgemeester van Haren

Dit bericht werd geplaatst in Het park door de ogen van .. en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.