Natuurwerkdag 2015: vliegende start van het jubileumjaar

Afgelopen zaterdag 7 november was het weer Natuurwerkdag, een landelijke actiedag met alleen al 630 deelnemers op 29 locaties in de provincie Groningen. Het Boeremapark in Haren was één van die locaties. Tijdens de Natuurwerkdag werd in het park ook de aftrap gegeven voor het jubileumjaar Boeremapark 80 jaar.

Zo rond half tien verzamelden zich bijna 30 enthousiaste vrijwilligers in een het Burgemeester Boeremapark. Na het ‘werkoverleg’ met koffie en gebak van Pieter en Manon Dijkema (Culinaire Zaken) werden de handen flink uit de mouwen gestoken.

Natuurwerkdag 2015 001Natuurwerkdag 2015 004

Er werd weer een aanzienlijke hoeveelheid zwerfvuil verzameld, er werd gesnoeid, blad geblazen, kanten gemaaid, onkruid tussen stenen verwijderd, etc. etc.. Ook werden er twee bijenbomen in het park geplant. De bomen zijn een geschenk van de Imkersvereniging Haren Paterswolde. Ze moeten zorgen voor meer najaarsbloeiers in het park ten gunste van de bijen. Kortom, in drie uur tijd werd ook dit jaar weer enorm veel werk verzet. Rond half één beloonde Manon Dijkema de harde werkers met heerlijke huisgemaakte wortelsoep en zelfgebakken brood.

Natuurwerkdag 2015 002Natuurwerkdag 2015 015

Start jubileumjaar

Na de lunch werd de aftrap voor het jubileumjaar verricht. Volgend jaar 16 oktober bestaat het Boeremapark 80 jaar! Het jaar voorafgaand aan dit heugelijke feit is uitgeroepen tot jubileumjaar. Het wordt een jaar waarin een gevarieerd programma met bijzondere activiteiten wordt georganiseerd.

Wethouder Mariska Sloot sprak haar waardering uit voor de inzet van de vrijwilligers voor het park en gaf het jubileumjaar een ‘vliegende start’ door duiven te lossen. De start werd feestelijk beklonken met een glaasje.

Natuurwerkdag 2015 009Natuurwerkdag 2015 012

Met de overhandiging van een ganzenveer werd ook parkdichter Saskia de Boer geïnstalleerd. Saskia zal tijdens het jubileumjaar een aantal op het park geïnspireerde gedichten publiceren. Ze gaf meteen een voorproefje met de voordracht van een drietal gedichten.

Natuurwerkdag 2015 010

Fractievoorzitter Hans Sietsma van Groen Links maakte van de gelegenheid gebruik om aan de vrijwilligers van het Boeremapark het ‘Groene Lintje’ uit te reiken. Deze blijk van waardering wordt door de partij uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor groen, milieu en duurzaamheid in de gemeente.

De geslaagde start van het jubileumjaar werd muzikaal omlijst door Robert Jan van der Feen, die met z’n dwarsfluit drie prachtige nummers ten gehore bracht met het ruisen van de fontein op de achtergrond.

Natuurwerkdag 2015 011

Deze bijzondere editie van de Natuurwerkdag werd ten slotte afgerond met een rondwandeling door het park. Daarbij gaf kenner Ubel Medema uitgebreid tekst en uitleg over de bijzonder flora in het park.

Natuurwerkdag 2015 013

Dankzij de geweldige inzet van vele vrijwilligers, de medewerking van de gemeente Haren en de verwennerijen van Culinaire Zaken werd de Natuurwerkdag 2015 in het Boeremapark weer een zeer geslaagde dag.

Dit bericht werd geplaatst in Werkdagen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.