Canadezen gewogen en gemeten

Zaterdag 1 juni werden de Canadese Ganzen in Boeremapark weer geteld, gewogen en gemeten. Dit gebeurt in het kader van het meerjarig onderzoek van SOVON. De resultaten van de tellingen van SOVON vormen een basis voor het natuurbeleid en beheer in ons land. 

De onderzoekers waren in alle vroegte naar het Boeremapark gekomen om de ganzen bijeen te drijven voor het onderzoek. Dit jaar werden 34 Canadezen geteld, duidelijk minder dan in voorgaande jaren. Het grootste aantal dat tot nu toe in het park werd geteld waren er 72. De Canadezen trekken elk jaar naar het park om hun jongen groot te brengen en de ruiperiode door te brengen. In de ruiperiode kunnen de ganzen niet vliegen en zijn dus makkelijk te vangen voor het onderzoek. Op de foto zijn goed de nieuwe veren te zien die nog mooi zijn ingepakt in een lichtblauw hulsje. Bij deze gelegenheid worden ook meteen de jongen geringd. Jan Hulscher is vaak in het park te zien om de dieren te observeren. Hij is heel goed op de hoogte van het wel en wee en de relaties in deze groep ganzen.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.