NL Doet 2018: voorjaarsactie in het Boeremapark

Een week na de strenge vorst was het onverwacht aangenaam tijdens de 6e editie van NL Doet in het Boeremapark.  Met ruim 20 vrijwilligers van jong tot oud werd er weer flink aangepakt. Na een frisse start konden de jassen als snel uit en liep de temperatuur op naar een aangename 16 graden. 

Klik op de foto voor het fotoalbumDe start was fris met een miezertje regen, maar dat werd snel anders. Bijzonder was wel dat er nog steeds ijs op de vijver lag, een overblijfsel van de vorstperiode een week eerder. Dat hadden we niet eerder meegemaakt bij de vorige edities van NL Doet. Zo rond de klok van tien verzamelden de vrijwilligers zich traditiegetrouw bij de Burgemeester Boeremabank in het park. Ook deze keer was er weer een trouwe groep vrijwilligers, maar ook een aantal nieuwe gezichten. Na de koffie met koek en de verdeling van de klussen voor die dag werden de handen uit de mouwen gingen.

Zo werden een tiental nieuwe Rododendrons aangeplant op open plekken in de groep grote Rhodo’s in de noordwesthoek van het park. Bartelds hoveniers was hiervoor met plantmateriaal, grond aanwezig en na instructies van de professionals konden de vrijwilligers aan de slag. Aan het einde van de ochtend waren de nieuwe Rhodo’s netjes aangeplant.

In het hertenkamp werd de stallen en het vogelhok grondig uitgemest en voorzien van een nieuwe laag stro. Verder werden veel takken uit het hertenkamp opgeruimd, waaronder een grote bos bamboe. Iemand had blijkbaar het idee dat er pandaberen in het hertenkamp verbleven en had een grote bos bamboe over het hek in het hertenkamp gegooid. Ook werd er 400 kg kalk gestrooid om de bodemkwaliteit van de weide te verbeteren. De komende week wordt er ook nog een slangenbox met roll-up automaat en 25 meter slang geplaatst. Daarmee wordt het de verzorgers van het hertenkamp een stuk makkelijker gemaakt om de boel schoon te houden en de waterbakken te vullen.

Het ‘parkmeubilair’, de bankjes, afvalbakken en bordjes kregen een voorjaarsschoonmaakbeurt en staan er weer fris op. De hoeveelheid zwerfvuil viel ook deze keer gelukkig weer mee. Er werden maar 4 vuilniszakken gevuld, waar normaliter 8 tot 10 zakken zwerfvuil niet ongebruikelijk was. Ook werden er weer veel takken opgeruimd die tijdens de stormen van de afgelopen maanden waren afgeknapt.

Verder werden de gaten in het gazon en de rijsporen aangevuld en opnieuw ingezaaid. Daarvoor had de gemeente op donderdag ruim 2 kuub grond in het park afgeleverd. Nadat ongeveer de helft was weggewerkt, bleek de kern van de bult nog stijf bevroren. Toen was het bikken geblazen om de bevroren klomp klein te krijgen.

Rond één uur werd er bij een aangename 16 graden Celsius lekker geluncht bij de Boeremabank. Astoria, die ook de koffie had verzorgd, bracht een lekkere pan bospaddestoelensoep met stokbrood, om de hongerige magen te vullen. Onder het genot van de soep en brood werd er nog lang gezellig na gekeuveld, totdat iedereen moe maar voldaan huiswaarts keerde.

Ook zesde editie van NL Doet  was in alle opzichten weer een zeer geslaagde dag dankzij de grote inzet van de vrijwilligers, jong en oud. In een paar uur tijd werd er weer een berg werk hebben verzet. NL Doet Boeremapark  2018 werd mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van: het Oranjefonds, Bartelds hoveniers, Astoria en de gemeente Haren.

Dit bericht werd geplaatst in Events en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.