Jonge Scholekster geringd

De oplettende wandelaar in het park heeft hem misschien wel gespot, de jonge Scholekster in het hertenkamp. Een slim paartje Scholeksters heeft de afgelopen weken een jong grootgebracht binnen de redelijk beschutte omgeving van het hertenkamp.

De jonge Scholekster werd ook gespot door een jonge onderzoeker die samen met een aantal biologen onderzoek doet naar de vogels in en rond Groningen, waaronder de Scholekster. Hij vroeg ons toegang tot het hertenkamp om de jonge vogel te ringen, te wegen en te registreren voor het onderzoek. Eén van onze vrijwilligsters heeft hem daarbij geholpen en zo werd de jonge Scholekster op 2 juni geringd. Net op tijd, want een week later liepen het jong en de ouders al buiten het hertenkamp.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.