Herstel omheining hertenkamp begonnen

Afgelopen week is de firma Niebouw uit Haren begonnen met het hoognodig herstel van de omheining van het hertenkamp.

De omheining verkeerde al langer in staat van verval en was meerdere malen met kunst en vliegwerk door vrijwilligers provisorisch hersteld. Door de slechte staat van de omheining zagen jonge hertjes afgelopen zomer tot 2 maal toe kans buiten de omheining te komen om vervolgens frank en vrij in het park rond te dartelen. Dat liep gelukkig allemaal goed af. Het werk omvat de vervanging van de gordingen en verrotte palen. De meeste staande palen worden hergebruikt. De mannen van Niebouw herstellen ongeveer 4 vakken per dag en zijn dus nog wel even bezig in het park.

Dit bericht werd geplaatst in Hertenkamp en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Herstel omheining hertenkamp begonnen

  1. marjon lanting zegt:

    Het zou ook heel fijn zijn als er in hrt hertenpark zelf ook veranderingen komen in de vorm van een S-vormige afscheiding zonder dak in het midden zodat herten zich kunnen verschuilen en beschermen tegen het weer. Ze houden niet van een dak boven hun hoofd dus het hok is niet voldoende. Deze info komt van jasper zelf en ik heb het vaker voorgedragen. Houtsnippers tussen de boomstammen was ook een voorstel en meer boomstammen. Het is nu heel saai voor de herten dus geen wonder dat ze de rest vh park gaan ontdekken. Zou ik ook doen als ik hertje was. Succes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.