Herten-clinic

De verzorgers van de dieren in het hertenkamp werden op zaterdagochtend  20 oktober bijgepraat over alle aspecten van de damherten door Jasper Poot van Gradiënt Natuurbeheer tijdens een herten-clinic.

De damherten in het hertenkamp worden sinds 2012 in de weekenden, vakanties en perioden van vogelgriep verzorgd door vrijwilligers van de stichting. Roelof Lamberts van de Mikkelhorst verzorgt de dieren op doordeweekse dagen. Omdat er altijd wel vragen waren over de omgang met en de verzorging van de dieren was er behoefte aan een ‘bijscholing’ door een deskundige. Na een boeiend verhaal over de herkomst en leefwijze van damherten beantwoorde Jasper de vele vragen en deelde hij tal van nieuwe wetenswaardigheden met de verzorgers. Zo vertelde hij dat de kalfjes instinctief urenlang roerloos in het gras kunnen liggen terwijl de moeder zich elders ophoudt en dat kalfjes geurloos zijn om ontdekking door roofdieren te voorkomen. Ook kunnen hindes de groei van de embryo na bevruchting uitstellen wanneer de omstandigheden slecht zijn. Het was kortom een hele leerzame en informatieve bijeenkomst.

Gradiënt Natuurbeheer uit Kantens beheert meerdere hertenkampjes in opdracht van gemeenten en beheert ook natuurgebieden met grote grazers, schapen, pony’s, etc.. Op de boerderij in Kantens verkopen ze eerlijk en biologisch natuurvlees van deze dieren.

 

Dit bericht werd geplaatst in Hertenkamp en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Herten-clinic

  1. marjon lanting zegt:

    Ik haal regelmatig voor mijzelf en vrienden en familie het schotse hooglander vlees van jasper en wij kunnen dat zeer aanbevelen. Het enige dier dat niet in zijn eigen ontlasting hoeft te staan en dat loopt!!!! En dat proef je. Super smakelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.