Tai Chi in het Boeremapark vanaf 2 juni: vooraf aanmelden!

Op woensdag 2 juni gaan we weer van start met Tai Chi in het Boeremapark. De lessen worden weer verzorgd door David M. Knibbe van Tai Chi Groningen. De lessen worden 4 maanden lang wekelijks gegeven op maandag, woensdag en vrijdag. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Groningen en donaties van de deelnemers uit 2020. Deelname is geheel gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht!

De Tai Chi lessen in het Boeremapark waren vorig zomer een groot succes. De lessen trokken gemiddeld ongeveer 50 deelnemers. Volgens  de nu geldende Corona-regels mag de groepsgrootte bij buitensporten maximaal 30 deelnemers zijn. Daarom worden voorlopig 2 lessen gegeven op de aangegeven dagen. De eerste begint om 9.30 en de tweede om 10.30 uur. Per groep kunnen maximaal 30 mensen deelnemen. We hopen zo dat iedereen kan meedoen. Verder dient 1,5 meter afstand te worden gehouden tijdens de lessen en blijft u thuis bij klachten die kunnen wijzen op corona. Zodra de coronamaatregelen verruimd worden gaan we terug naar 1 les die start om 9:30 uur.

Meedoen? Vooraf aanmelden!

Stuur eenmalig een E-mail naar boeremapark@gmail.com met als onderwerp Tai Chi 2021, vermeldt uw naam en geef alleen aan of u in de 9:30 uur of 10:30 uur groep wilt als het echt niet anders kan! Wij maken een groepsindeling die wordt gedeeld met de deelnemers. Om privacy redenen worden alleen namen en geen emailadressen in de groepsindeling vermeld. Voorlopig kunnen dus maximaal 60 mensen deelnemen aan de Tai Chi lessen in het park en vol = vol! Zodra het kan zal deze beperking worden opgeheven.

Tai Chi

Tai Chi harmoniseert en vitaliseert lichaam en geest. Tai Chi zorgt voor meer bewustzijn van het lichaam. Er wordt geleerd het lichaam te bewegen zonder al te veel spierkracht te gebruiken. In de lessen doet u ontspanningsoefeningen, visualisaties en Qigong-oefeningen (speciaal voor de gezondheid). Er zijn oefeningen gericht op de organen, voor de rug, nek en schouders en oefeningen om meer ruimte in het lichaam te ervaren. Je wordt je meer bewust  van  je ademhaling, ontspanning en balans. De lessen zijn gebaseerd op de Tai Chi Tao, de Healing Tao, Tai Chi Chuan en Chi Neng Qigong. Tai Chi wordt vaak beoefend in parken in China en in landen daaromheen.  De beste manier om meer te weten te komen over Tai Chi is om een keer mee te doen. Meer informatie:  lees het artikel ‘Doe als de Chinezen, kom in evenwicht met Tai Chi’ op PlusOnline. Klik op de foto voor een filmpje van David M. Knibbe.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.