We kunnen weer ………… Natuurwerkdag 2021!

Op zaterdag 6 november wordt door heel Nederland weer de grootste en gezelligste vrijwilligersactie in het groen georganiseerd: de Natuurwerkdag! Vrijwilligers geven het landschap en de groene leefomgeving dan een onderhoudsbeurt.  Het Burgemeester Boeremapark in Haren is één van de vele locaties  in Nederland waar vrijwilligers de handen uit de mouwen zullen steken. Duizenden deelnemers leven zich deze dag uit in bos, park, boomgaard of bij vennetjes om onze leefomgeving mooier te maken.

Met de Natuurwerkdag 2019 hebben we voor het laatst met vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken in het Boeremapark. Sindsdien is er uiteindelijk door Corona-beperkingen 2 jaar lang geen actie geweest. En dat is nu goed te zien in het park. Gelukkig kunnen we op zaterdag 6 november weer los tijdens de Natuurwerkdag 2021.

Het Boeremapark staat aan de vooravond van de uitvoering van een groot herstelplan. Tijdens deze editie van de Natuurwerkdag gaan we daarom onder leiding van professionals van groenaannemer Krinkels een aantal werkzaamheden uit het herstelplan oppakken. Het gaat met name om het maken van takkenrillen om de biodiversiteit te vergroten. Takkenrillen vormen een goede schuil- en nestelgelegenheid voor diverse diersoorten. Maar ook zal er weer zwerfvuil en de wildgroei aan bramen worden opgeruimd. Verder worden de stallen in het hertenkamp uitgemest. Kortom er is ook deze Natuurwerkdag weer genoeg te doen in het Boeremapark. Maar het is niet alleen werken. De dag is vooral ook leuk en goed voor de onderlinge contacten tussen buurtgenoten.

De Natuurwerkdag in het Boeremapark start traditiegetrouw om 10.00 uur bij de burgemeester Boeremabank met een kop koffie en verdeling van de klussen. Rond 13.00 uur zal het werk zijn gedaan en wordt er afgesloten met een lekker kop soep en broodjes.

Meedoen? In verband met de catering en gereedschappen deelname graag aanmelden via boeremapark@gmail.com of via de website van de Natuurwerkdag.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.