Franklin: hoog water in het Boeremapark

De vijver in het Boeremapark is in de nacht van zondag 20 op maandag 21 februari ver buiten z’n oevers getreden. Dit was het gevolg van langdurige regenval tijdens de passage van storm Franklin. De mannen van aannemer Vegter konden hierdoor niet verder met de vervanging van de beschoeiing, Hun werk was geheel onder water verdwenen. Nu de bodem in het park zo verzadigd is met water zijn de bomen extra kwetsbaar voor harde wind. We hopen dan ook dat het voorlopig niet weer gaat stormen.

Dit bericht werd geplaatst in Van het bestuur en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Franklin: hoog water in het Boeremapark

  1. Marjon lanting zegt:

    En hoe redden de hertjes zich in deze winter met veel water? Hebben ze nog een droog plekje of moeten ze altijd nu in het water staan en slapen? In de natuur zoeken ze altijd in een bos een droger stuk op, maar dat is hier niet meer. Ik maak mij daar ongerust over.

    • Beste Marjon,

      Zo extreem als nu hebben we het de afgelopen jaren zelden gezien. In het hertenkamp is er zeker een droge plek voor de herten. De stal is aan drie kanten open. Dat is belangrijk voor ‘vluchtdieren’. Ze kunnen hier hoog en droog op een laag stro staan als ze daar behoefte aan hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.