Nieuwe generatie ganzen gespot

Afgelopen vrijdag 6 mei werden ze voor het eerst gespot: de eerste ganzenkuikens van dit jaar. Het zijn er zes en de ouders kijken waakzaam toe hoe het kleine grut de walkant afstruint. De werkzaamheden in het park waren in elk geval voor deze ganzen geen belemmering om er te broeden.

De Canadese Ganzen in het Boeremapark worden al jarenlang gevolgd en onderzocht onder leiding van bioloog Jan Hulscher. Onlangs verscheen in de Grauwe Gors, het verenigingsblad van Avifauna Groningen, een leuk artikel over broedende ganzen in het Boeremapark. Klik hier om het artikel te lezen.

Dit bericht werd geplaatst in Fauna. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.