Zomerconcert zondagmiddag 21 augustus

Na de vele positieve reacties op het zomerconcert 2021 kon een herhaling niet uitblijven. En nu het grootste deel van de herstelwerkzaamheden in het park zijn afgerond is er ook aanleiding voor een feestje. Dat wordt gevierd met een zomerconcert op zondagmiddag 21 augustus. Het concert begint om 15:30 uur in het park bij de Burgemeester Boeremabank. De Groningse Latin-popband Los Cascos  zal ons trakteren op zomerse muziek op een hopelijk zwoele zomernamiddag in het park. Iedereen is van harte welkom en het bijwonen van het concert is helemaal gratis.

Tijdens het zomerconcert van aanstaande zondagmiddag 21 augustus brengt de Groningse band  Los Cascos Latijns Amerikaanse muziek naar het Boeremapark. Het evenement begint om 15:30 uur en duurt tot ongeveer 17:30 uur. De toegang is geheel gratis en de stichting trakteert de bezoekers op een hapje en een (fris)drankje. De muziek nodigt uit om met de voetjes van de vloer te gaan. Maar wil je zitten, neem dan zelf een klapstoeltje mee! Het zomerconcert 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Groningen.

Los Cascos

Los Cascos is de enige echte  Latinpopband van Nederlandse bodem. De band is opgericht door de uit Colombia afkomstige componist, zanger-gitarist Oscar Molina en zijn vrouw  Willemijn van Selling.

De aanstekelijke zomerse muziek in combinatie met het enthousiaste karakter en de muzikale ervaring van de bandleden, zorgt bij ieder optreden weer voor een feestje. Los Cascos wil met haar repertoire Latin-popmuziek toegankelijk maken voor een breed publiek.

Herstelplan

Eind vorig jaar is de gemeente begonnen met de uitvoering van een omvangrijk herstelplan voor het Boeremapark. Inmiddels zijn de grote vijver en de waterpartij in het hertenkamp uitgebaggerd en voorzien van een nieuwe duurzame beschoeiing. Ook is de Burgemeester Boeremabank hersteld en is een aantal plantstroken opgeschoond en voorzien van nieuwe aanplant. Bovendien is een derde inlaat van regenwater vanaf de Lokveenweg aangelegd, die moet zorgen voor buffering van hemelwater en verbetering van de waterkwaliteit door een betere doorstroming.

Tot slot hebben studenten van de opleiding Sportvisserij & Waterbeheer van het Zone College vissenbossen aangelegd in de vijver. Deze hebben een schuil- en paaifunctie voor vissen. Hiermee zijn de geplande werkzaamheden grotendeels uitgevoerd. Voor het najaar staan nog het herstel van de voetpaden, groenwerkzaamheden en vervanging van het hek van het hertenkamp in de planning. 

Dit bericht werd geplaatst in Events, herstelplan, Van het bestuur en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.