Hertenbok aan de lijn

Sinds oudejaarsdag loopt de hertenbok in het Boeremapark met een stuk touw in z’n gewei. We hebben er sindsdien veel meldingen over gehad van bezorgde bezoekers van het park.

Update 10 januari: De bok is vandaag door de dierenarts onder narcose gebracht en verlost van het touw in z’n gewei.

Update 6 januari: Naar het zich laat aanzien lukt het de bok niet zichzelf te bevrijden. Volgende week zal de dierenarts hem onder narcose brengen, zodat hij kan worden verlost van het stuk touw.

Hoe dit touw in het hertenkamp is beland is een raadsel. Er is bij herhaling geprobeerd de bok te lokken om hem te verlossen van het touw, maar hij is erg op z’n hoede en laat zich niet benaderen. Ook de medewerkers van de op oudejaarsdag gealarmeerde dierenambulance zagen geen kans om het touw te verwijderen. Daarop is besloten de situatie vooralsnog aan te zien. De bok heeft zichzelf namelijk al eens eerder bevrijd van een stuk touw aan z’n gewei en probeert dat nu ook te doen. Het is vervelend voor de bok, maar er is geen levensbedreigend gevaar. De enig andere optie is de bok met een pijltje onder narcose brengen om het touw te verwijderen. Dat geeft echter veel stress bij het dier en is zeker niet zonder risico’s. Dat willen we als het even kan vermijden.

Dit bericht werd geplaatst in Fauna, Hertenkamp en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.