Teken de petitie ‘Behoud de hertenkampen’!

Als het aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) ligt, mogen damherten vanaf volgend jaar niet meer worden gehouden. Een meerderheid in de Tweede kamer lijkt dit voorstel te steunen, zo bleek uit het commissiedebat op 26 januari. Dat betekent het einde voor heel veel hertenkampen in Nederland!

Nederland telt ongeveer 250 hertenkampen, waar veel mensen dagelijks plezier aan beleven. Een aantal hertenkampen wordt zelfs beschouwd als cultureel erfgoed en heeft de status van Rijksmonument. Het Burgemeester Boeremapark is een gemeentelijk monument en heeft sinds de opening in 1936 een hertenkamp. Het hertenkamp is daarmee een onlosmakelijk onderdeel van het park. De herten worden hier met liefde verzorgd door een betrokken groep vrijwilligers. Dat alles dreigt nu te verdwijnen door de regelzucht vanuit Den Haag. Maar dat laten we natuurlijk niet zo maar gebeuren!

Inmiddels is er een petitie op internet gestart voor het behoud van de hertenkampen in Nederland. Een initiatief dat wij als stichting natuurlijk van harte ondersteunen. Ben je met ons vóór behoud van hertenkampen? Teken dan de petitie op petities.nl!!!!

Steun de petitie ‘Behoud de hertenkampen’!
Dit bericht werd geplaatst in Fauna, Hertenkamp en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.