Natuurwerkdag 2014: zweten bij zomerse temperaturen!

Het was 1 november, maar het leek wel zomer. Voor de vrijwilligers in het Boeremapark was het even zweten tijdens de Natuurwerkdag. Maar iedereen genoot  van de zomerse temperatuur en stak de handen flink uit de mouwen. Het werd een perfecte Natuurwerkdag 2014.

Afgelopen zaterdag 1 november deed het Boeremapark voor de tweede keer mee aan de nationale Natuurwerkdag. Rond 10:00 uur verzamelden zich circa 25 enthousiaste vrijwilligers in een zonovergoten Boeremapark met prachtige herfstkleuren. Na de traditionele koffie met deze keer warme appelkruimeltaart en slagroom van Pieter Dijkema (Culinaire Zaken) werd er flink aangepakt. Er stonden twee grote klussen op het programma: het opnieuw inplanten van de entree aan de Parkweg en het snoeien van zaailingen van de Vleugelnoten bij het hertenkamp. Daarnaast werd het park weer bevrijd van het nodige zwerfvuil, werd onkruid tussen de stenen verwijderd en werd in het hele park blad geblazen. Er werd in ruim twee en een halve uur weer enorm veel werk verzet. De manshoge stapel snoeiafval is stille getuige van de geweldige inzet.

DSC_0265_01DSC_0297_02

Rond 13:00 uur serveerde Pieter voor de harde werkers een overheerlijke pompoensoep met zelfgebakken brood. Er werd in het zonnetje nog lang nagepraat. Het park werd tegen die tijd ook druk bezocht door anderen. Veel Syrische vluchtelingen uit het AZC Onnen hebben het park inmiddels ook ontdekt. Zij bezoeken het park regelmatig en gaan er bij mooi weer vaak picknicken.

Dankzij  de weergoden, de geweldige inzet van de vrijwilligers, de medewerking van de  gemeente Haren en de verwennerijen van Culinaire Zaken  werd de Natuurwerkdag 2014 in het Boeremapark een absolute topdag.

DSC_0327_02DSC_0323_02

De foto’s van de Natuurwerkdag 2014 staan op ons Facebook.

Dit bericht werd geplaatst in Werkdagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.