Perfecte NL Doet 2016 in het Boeremapark

Onder een heerlijke lentezon en een strakblauwe lucht werd de 4e editie van NL Doet in het Boeremapark een perfecte actiedag. NL Doet is een landelijke actie op initiatief van het Oranjefonds . De ruim 20 vrijwilligers hebben afgelopen zaterdag 12 maart in korte tijd een berg werk verzet.

Rond de klok van 10 uur verzamelden de vrijwilligers zich zoals gebruikelijk bij de Burgemeester Boeremabank in het park voor de koffie met koek en de verdeling van de klussen. Deze keer zorgden twee ervaren medewerkers van Bartelds Hoveniers voor professionele uitvoering en begeleiding van de snoeiwerkzaamheden. Bijzonder was deze keer ook de deelname van mensen uit het AZC Onnen. Ze werden hartelijk verwelkomd en bleken harder werkers.

Na de koffie en de kennismaking werden de klussen voortvarend ter hand genomen. Zo werden 20 Rhododendrons nieuw aangeplant, gesponsord door Groenstudio De Natuurtuin. Hiervoor werd eerst 4 kubieke meter nieuwe tuingrond met kruiwagens verzet om de Rhodo’s een goede start te geven. De schilderploeg ging aan de slag met de bankjes in het park. Na het schuren en schoonmaken werden alle 9 bankjes voorzien van een nieuwe laag verf. In het hertenkamp werd de stal uitgemest en voorzien van een nieuwe laag stro. De hertjes keken op veilige afstand nieuwsgierig toe. De snoeiploeg, onder leiding van de medewerkers van Bartelds Hoveniers, zette z’n tanden in verwilderde beplanting aan de westzijde van het park. In krap 3 uur tijd werd een enorme hoeveelheid opschot verwijderd en heester gesnoeid. Het snoeiafval bleef deze keer niet liggen, maar werd ’s middags meteen versnipperd en in de plantstroken gewerkt. Het zag er daarna meteen weer netjes opgeruimd uit. Verder werden de gaten en rijsporen in het gazon aangevuld en opnieuw ingezaaid. Tot slot werd er uiteraard ook weer het nodige zwerfvuil verzameld.

NL Doet 12 03 2016 collage

Klik op de foto voor het fotoalbum van deze dag

Rond één uur werd er gezellig geluncht bij de Boeremabank. Manon Dijkema van Culinaire Zaken bracht een heerlijke pan huisgemaakte tomatengroentesoep met ambachtelijk brood, dat gretig aftrek vond. De pan ging helemaal leeg. Onder het genot van de soep en het brood werd in het zonnetje nog een poosje gezellig nagepraat, waarna de meesten weer voldaan huiswaarts keerden. Na de lunch werd het snoeiafval van deze dag vakkundig versnipperd en keerde de rust terug in het park.

NL Doet The Movie

We kijken terug op een zeer geslaagde dag en danken de vrijwilligers voor hun geweldige inzet en de sponsors voor hun genereuze ondersteuning.

NL Doet 2016 sponors

 

Dit bericht werd geplaatst in Werkdagen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.