Geslaagde afsluiting 80 jarig jubileum Boeremapark

Op vrijdagavond 4 november werd het jubileumjaar feestelijke afgesloten in De Hoeksteen.  Bij deze gelegenheid presenteerde Roelof van Wijk van de Harense Historische Kring Old Go de speciale uitgave ‘80 jaar Boeremapark Haren’.

Een jaar lang zijn er ter ere van het 80 jarig bestaan van het Burgemeester Boeremapark tal van activiteiten in en over het park georganiseerd. Maar aan alles komt een eind en zo werd vrijdagavond  4 november het jubileumjaar afgesloten. De finale was eigenlijk in het park gepland, maar vanwege onzekerheid over de weersverwachting en de kou werd toch besloten het evenement  te verplaatsen naar De Hoeksteen. Die was voor de gelegenheid feestelijk verlicht.

Na een welkomstwoord van Eric Blokhuizen van de Stichting Burgemeester Boeremapark gaf Henk Werners van de jubileumcommissie een mooie presentatie met historische foto’s van het park door de jaren en beelden van de activiteiten in het jubileumjaar. De ruim vijftig aanwezigen luisterden onder het genot van een hapje en een drankje aandachtig naar de boeiende presentatie. Daarbij  passeerden ook de kunstwerken uit de expositie over het Boeremapark in het Clockhuys van afgelopen zomer de revue. Hoogtepunt van de avond was de presentatie van de uitgave van de Old Go Special 80 jaar Boeremapark Haren door Roelof van Wijk.

Old Go Special

Aan het begin van het jubileumjaar zijn met diverse oproepen veel fotomateriaal van en verhalen over het park verzameld. Dat heeft een schat aan materiaal opgeleverd. Met dit materiaal en speurtochten in diverse archieven zijn Anja van de Wege van de jubileumcommissie en Roelof van Wijk van de Harense Historische Kring Old Go bijna een jaar lang aan de slag gegaan. Die samenwerking resulteerde uiteindelijk in uitgave van de prachtige Old Go Special ’80 jaar Boeremapark Haren’. Het eerste exemplaar van de Special werd uitgereikt door Roelof  en dankbaar in ontvangst genomen door  Cor Harms van de stichting.

De special is voor niet –leden voor € 6,50 verkrijgbaar via Old Go.

old-go-special

Na het officiële gedeelte werd er nog lang nagepraat over het afgelopen jubileumjaar, het park en andere zaken.

dsc_2044-collage

Klik op de foto voor het fotoalbum van deze avond.

Dit bericht werd geplaatst in Jubileumjaar, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.